De Schrijver als Lezer: Herman Koch

15 november 2016

koch-16decIedere lezer weet wat een boek met je kan doen. Op maandag 19 december interviewt Wilfried de Jong schrijver Herman Koch in Paradiso Noord over de boeken die hem tot een beter, slimmer, gelukkiger of ander mens hebben gemaakt. De door hem gekozen boekfragmenten worden voorgelezen door Naomi Velissariou en Esteban. Oftewel: denk Zomergasten maar dan anders, want midden in de winter, korter, en met boek- in plaats van filmfragmenten. En met muziek van Janne Schra!

Dat wat gretige lezers al vermoeden wordt ook door literatuurstudies onderbouwd; van boeken lezen word je beter. Literatuur vermaakt niet alleen, het verruimt ook je blik, het maakt je empathischer, taliger en het is goed is voor je algehele welzijn. Lezen is op heel veel manieren gezond, en je hoeft er niet eens voor uit je stoel te komen.

Deze avond vormt de afsluiting van 2016 Jaar van het Boek en wordt georganiseerd door Paradiso in samenwerking met de Leescoalitie.

Locatie: Paradiso Noord.
Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen.
Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Aanvang 20.30 uur
Zaal open 19.30 uur
Entree 9,50 incl. daglidmaatschap
(tickets zijn vanaf 18 november in de voorverkoop)

Over Herman Koch

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker en schrijver. Hij debuteerde in 1989 met Red ons, Maria Montanelli. In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Herman Koch wereldberoemd werd. De rechten van Het diner werden aan maar liefst 40 landen verkocht en de roman stond maandenlang op de Nederlandse bestsellerlijst(en) en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Wereldwijd werden er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Begin 2017 zal de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première gaan. Zomerhuis met zwembad, dat eveneens een groot succes was, verscheen in 2011. De roman werd in 18 talen gepubliceerd en er werden in Nederland meer dan 350.000 exemplaren van verkocht. In november dit jaar verscheen De Greppel.

Copyright Foto Herman Koch boven dit item: Annaleen Louwes.