10 sept: HIGH TEA & BOOKS

13.30 – 17.30 uur
Met vriendinnen op pad dit weekend? Dan is de Boekenparade de ideale stop, leuk om te combineren met een bezoek aan de A’DAM Toren en het nieuwste uitzicht op de hele stad. High Tea & Books is een zinderend programma met bekende auteurs en gezichten van tv, een high tea, de uitreikig van de Opzij Literatuurprijs, meet-and-greets, en nog veel meer. In het restaurant van de Tolhuistuin is de popup bookstore; kom een handtekening halen bij de signeersessies, bekijk de Harry Potter expositie of check de boekverfilmingen die bij EYE draaien.

Schermafbeelding 2016-08-04 om 17.26.59

Dagtickets zijn te koop voor € 7,50 via Ticketscript.

TUINZAAL

Programma’s in de TUINZAAL tijdens High Tea & Books (10 september)

13.45 – 14.15 uur
Janneke Siebelink ontmoet Loes den Hollander 
Janneke Siebelink, hoofdredacteur boeken van Bol.com, ontmoet de bekende thrillerschrijfster Loes den Hollander. Tijdens dit interview kom je alles van Loes den Hollander en haar boeken te weten, inclusief handige tips, wanneer je van plan bent zelf een roman te schrijven. En wat leest Loes in haar eigen tijd? Janneke Siebelink zoekt het uit.logo_bolcom_wit_cmyk[1]

Droombeeld Loes den Hollander KARAKTER UITGEVERS

16.00 – 16.30 uur
Speeddate sessie Janneke Siebelink met Stella Bergsma
In de leeslounge interviewt Janneke schrijfster Stella Bergsma over het spannende en ruige boek Pussy Album.

Pussy Album Stella Bergsma NIJGH & VAN DITMAR

14.30 – 15.00 uur

Dirk Zeelenberg_200Interviews met Divorce-acteur 
Dirk Zeelenberg en schrijfster Rita Spijker
Rita Spijker schreef de bestseller Tussen zussen, en komt vertellen over de langverwachte opvolger van dit boek, Renate. Divorce-acteur Dirk Zeelenberg heeft door vallen en opstaan leren leven. Hij is openhartig in zijn autobiografie over zijn jeugd, afwijzingen,vriendschappen en succes.

Renate – Rita Spijker UITGEVERIJ MARMER
Niet bepaald een succesverhaal – Dirk Zeelenberg – UITGEVERIJ OMDEHAVERKLAP

15.15 – 15.45 uur
Nieuwe boeken van Astrid Harrewijn en Iris Houx 
Boekensite Hebban licht twee nieuwe titels uit waar je blij van wordt. De nieuwe roman van Astrid Harrewijn, Daar heb je vrienden voor, gaat over vriendschappen en grote keuzes uitstellen, waar mogelijk. Iris Houx vertelt in Scoop! over liefde en zelfvertrouwen, en wat te doen als een BN’er onderdak bij je zoekt.

Daar heb je vrienden voor Astrid Harrewijn MEULENHOFF BOEKERIJ
Scoop! Iris Houx THE HOUSE OF BOOKS

hebbanlogo_2016_web_roze

16.00 – 16.45 uur
Primeur! Uitreiking Opzij Literatuurprijs
Wat is de beste Nederlandstalige door een vrouw geschreven roman van afgelopen
jaar? Vrouwenblad Opzij organiseert jaarlijks deze prijs, en vandaag aanwezig zijn de genomineerden Kim van KootenNicolien MizeeConnie PalmenHagar PeetersInge Schilperoord en Annelies Verbeke. Wie neemt deze prijs mee naar huis? Plus: maak kans op het winnende boek!

Lieveling Kim van Kooten LEBOWSKI PUBLISHERSopzij Literatuurprijslogo_2016
De halfbroer Nicolien Mizee NIJGH & VAN DITMAR
Jij zegt het Connie Palmen PROMETHEUS
Malva Hagar Peeters DE BEZIGE BIJ
Muidhond Inge Schilperoord PODIUM
Dertig dagen Annelies Verbeke DE GEUS

 

17.00 – 17.30 uur
Paulien-CornelisseFlow Magazine ontmoet Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse ken je van televisie en van de bestseller De verwarde cavia, een cavia met een middelmatig leven die op een middelmatig kantoor werkt. Maar wel bestseller wordt. Paulien komt vertellen over haar karakters, haar favoriete boeken en het uitgeefavontuur. Flow Magazine-redacteur Liddie Austin interviewt haar.

De verwarde cavia Paulien Cornelisse, PAULIEN CORNELISSE.
Flow logo zw
www.flowmagazine.nl

Schermafbeelding 2016-08-04 om 17.26.59

Dagtickets zijn te koop voor € 7,50 via Ticketscript.

IJZAAL

14.15 – 14.45 uur
In de mode met Van Rossum
De bekende modejournalist Milou van Rossum en fotograaf Daan Brand testen de kennis van het publiek over Nederlandse mode. Van de HEMA-onderbroek tot de koninginnenjurken van Jan Taminiau. Nederland loopt er zo slecht nog niet bij.

De Nederlandse mode in 100 kledingstukken Milou van Rossum en Daan Brand DE GEUS

15.00 – 15.30 uur
Geluk is D.O.M. met Patrick van Hees
De ‘geluksprofessor’ Patrick van Hees kan meer dan aanstekelijk over het onderwerp geluk vertellen. Doe mee aan de workshop en laat je verrassen. Plus: een voorproefje van zijn nieuwe boek.

Geluk is D.O.M. Patrick van Hees MEULENHOFF BOEKERIJ

15.45 – 16.15 uur
Interieurtips van Jan des Bouvrie
Als zoon van ouders met een interieurwinkel wist Jan des Bouvrie heel goed wat hij wilde doen later: het ontwerpen van meubels en het inrichten van een interieur. Aan Des Bouvrie danken we de open keuken, witte wanden, strakke banken en kunst aan de muur. Nu geeft hij interieurtips en beschrijft hij zijn eigen weg en stijl.

Doen! Jan des Bouvrie THOMAS RAP

16.30 – 17.00 uur
Griet_200Lezing van Griet Op deBeeck
Kom hier dat ik u kus is de bestseller van de afgelopen twee jaar. Van Griet Op de Beeck verscheen dit jaar Gij nu. De Vlaamse auteur en theatermaker komt naar de Boekenparade en geeft een lezing over haar werk en haar leven. Na afloop signeert ze.

Gij nu Griet Op de Beeck PROMETHEUS

17.15 – 17.45 uur
Broodjesproeverij Mascha Lammes
Krijg je al trek? Mascha Lammes maakte eerder met haar man Ronald Giphart het kookboek Vurrukkulluk, maar komt nu met de lekkerste broodjesrecepten uit de hele wereld. Ken jij al het Broodje Martino, Bunny Chow of de Turkse Balik Ekmek? Nee? Luister en proef mee.

Wereldbroodjes Mascha Lammes UITGEVERIJ PODIUM

Doorlopend 13.00 – 17.30 uur
Vaar mee op OBA’s storytellingcruise
Op schepen die je normaal in warme, verre zeeën aantreft, neemt de Openbare JPG_oba_logo_kort_ver_rood-op-wit_rgbBibliotheek Amsterdam je mee naar streken ver van de hutspot en tulpenvelden. Aan boord vertellen reizigers uit alle windstreken over hun thuisland in spannende, weemoedige of juist opbeurende verhalen. Of je nu naar de Boekenparade gaat of er net van terugkomt: een tochtje over het IJ brengt je compleet in vervoering! De tocht is gratis. Maar aanmelden is wel verplicht in verband met het beperkte aantal zitplaatsen. Aanmelden kan in de centrale OBA in de hal en bij de kassa van de Boekenparade.

De boot vertrekt iedere 30 minuten van zowel de OBA als de Boekenparade tussen 13.00 – 17.30 uur.

Schermafbeelding 2016-08-04 om 17.26.59

Dagtickets zijn te koop voor € 7,50 via Ticketscript.