Wespen kun je overal in de wereld vinden. Zij zijn zulke mooie insecten die soms ook gevaarlijk kunnen zijn voor de mens. Wist jij dat? Tja, wespen hebben hele mooie kleuren. Nu de testvraag: hoeveel weet jij over wespen? In Nederland weet men niet zoveel wespen. Wil je daarom de situatie veranderen en zodoende meer weten over hen? Dat kan vandaag nog! Kom hieronder de vastleggingen maar lezen!

Wespen hebben twee mooie kleuren. Zij zijn namelijk zwart en geel van kleur. Wespen kunnen soms als last dienen voor de mens. Hoeveel weet jij als individu over wespen? Hieronder hebben wij leuke weetjes over hen opgesomd. Indien je meer over hen wenst te weten, is het dus aan te raden om verder te lezen.

Weetjes over wespen

De weetjes over wespen hebben wij in dit boek voor je opgesomd. Die zijn wellicht veel om te lezen, maar best wel leerrijk en interessant. Deze weetjes, zijn onder andere:

1. Soms word je als mens geprikt door een wesp. Op die manier hebben wij mensen soms de neiging om de actie en reactie methode toe te passen. Dit, omdat wij zodoende geneigd zijn om de wespen te doden. Wanneer wespen je geprikt hebben, blijft er een stof hangen. Deze heet de feromoon en die zorgt ervoor dat andere wespen agressiever kunnen worden. Het is daarom aan te raden om geen wespen te doden in het bijzijn van een nest of in de buurt van andere wespen.

2. In de meeste gevallen duurt het 24 uren voordat de pijn van een wespensteek over gaat. Soms kun je als mens heel veel pech hebben, dat hun gif van zo een steek in jouw lichaam blijft vastzitten. Dit veroorzaakt dan een anafylactische shock, welke fataal kan zijn voor de mens.

3. Wespen blijven in een kolonie bij elkaar. Deze bestaat voornamelijk uit een koningin, mannetjes en werksters.

4. Het is een feit dat wespen zelfstandig eten zoeken voor hun jongeren. Zij geven hun jongeren namelijk vlees, bijvoorbeeld insectenlarven.

5. De mannetjes die zich in de kolonies bevinden, dienen te paren met de koningin. Nadat zij gepaard hebben, sterven de mannetjes meteen.

6. Indien je wespen in een waterplas gooit, zul je opmerken dat zij niet kunnen zwemmen.

7. Wespen bouwen hun eigen nestjes. Deze nestjes worden door de wespen uiterlijk één jaar bewoond. Elke nieuwe koningin bouwt opnieuw een nest elders.

Het is altijd verstandig dat je wespen laat bestrijden wanneer je aangevallen wordt door hen. Wens je nog meer te weten over wespen? Hierbij wordt dan geadviseerd om de antwoorden van de zoekopdracht te vinden op de volgende link: https://bestrijdingsservice.nl/wespen/.

Ben je nu voldoende geïnformeerd over wespen? Tja, wespen hebben kenmerken die je dient te weten. Op die manier kun jij jezelf en ook anderen beschermen tegen een wespenaanval. Wespen zijn mooie insecten waar je helemaal geen grappen mee moet maken. Zij kunnen heel snel agressief worden. Verveel dus geen wespen, want anders zullen de consequenties niet mooi voor je worden. Wees dus ten alle tijden voorzichtig!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here