Fietsarrangement ‘Help! De dokter verzuipt’

12 april 2016

Fietsarrangement in teken van Toon Kortoomsjaar Deurne

Ontdek de rijke geschiedenis van Deurne, de geboortegrond van de Deurnese schrijver Toon Kortooms, met betoverende landschappen en pittoreske dorpjes, door middel van een uniek fietsarrangement. Inclusief aantrekkelijke fietsroute, fietshuur, lunch en entree Toon Kortoomsmuseum. Het arrangement biedt eveneens extra kortingsbonnen voor 50% korting op entree De Wieger en 50% korting op het eerste drankje bij enkele horecagelegenheden aan de route.

Fietsen door het land van Toon Kortooms
De Peel werd door streekromanschrijver Toon Kortooms ‘het mooiste land ter wereld’ genoemd! Laat je verrassen door een fascinerend landschap met prachtige vergezichten en schilderachtige dorpjes met vaarten, kanalen en ophaalbruggetjes. Ontdek de voormalige woeste hoogveengronden en andere sporen van het verleden in Deurne en De Peel. Het land, de turfontginning en de mensen gaven Toon Kortooms inspiratie voor zijn romans, die veelal De Peel als decor hebben. In zijn boeken voel én beleef je De Peel. De route brengt je langs de mooiste plekjes, ideaal om De Peel en het land van Toon Kortooms te ontdekken!

Inclusief route, fietshuur, lunch in drie gangen op 3 locaties, entree Kortoomsmuseum
Het arrangement biedt een complete dag Peelbeleving in het land van Toon Kortooms inclusief route en fietshuur en onderweg een lunch, in drie gangen op 3 locaties. De lunch bestaat uit een soepje bij Natuurpoort De Peel, een ‘Toontje’-broodje gezond in De Veenderij in het Toon Kortooms Park en twee bollen ambachtelijk ijs bij IJsboerderij Hoeve Willem III. Ook entree tot het Toon Kortoomsmuseum is inclusief. Aan de route bij Liessel en ook aan het eindpunt, het gezellige met bomen omzoomde marktplein van Deurne, kunnen de deelnemers met 50% korting van een drankje genieten.

Naar het museum van de Dokter uit ‘Help! De Dokter verzuipt’
Het arrangement is ook inclusief extra kortingsbon voor De Wieger museum-podium in Deurne. De Wieger is gevestigd in het voormalig woonhuis, praktijk en atelier van schilder-dokter Hendrik Wiegersma. Leuk om te weten is dat de dokter model stond voor het boek ‘Help! De Dokter verzuipt’ van Toon Kortooms en dat de dokter vroeger ook werkelijk met zijn auto het Deurnes kanaal is ingereden! Op vertoon van de bon krijg je 50% korting op de entree van het museum waar dit jaar speciale jubileumtentoonstellingen te zien zijn over Hendrik Wiegersma, Arts en Schilder.

Verkrijgbaar bij VVV Deurne
Het fietsarrangement loopt van 1 mei t/m 30 september 2016 en is mogelijk van woensdag t/m zaterdag. De route heeft een lengte van ca. 40 km. De prijs van het fietsarrangement ‘Help! De dokter verzuipt’ is € 15,00 p.p. De prijs excl. fietshuur bedraagt € 11,50 p.p. Het arrangement is vanaf 25 april april te koop bij VVV Deurne, Markt 14, Deurne, ook in de webshop www.vvvdepeelshop.nl Kijk voor informatie ook op www.toonkortoomsjaar.nl of www.vvvdeurne.nl

Begindatum: 2016-05-01

Begintijd: 10:00

Einddatum: 2016-09-30

Eindtijd: 17:00

Locatie: Deurne en De Peel

Plaats: Deurne

Organisator: VVV Deurne

Contactpersoon: Jolanda Postma

Telefoon: 0493-323655

Website: http://www.toonkortoomsjaar.nl