Inbraken gebeuren het liefst op de meest ongewenste momenten. Denk er bijvoorbeeld aan dat inbraken kunnen gebeuren wanneer jij je op het werk, op school, etc. bevindt. Heb je er ooit eens over nagedacht hoe je zou reageren wanneer jij thuis aankomt en je ziet dat jouw spullen overgegooid zijn? Zul je paniekerig worden en huilen? Denk er dus aan dat je zo hard werkt en andere jouw spullen ongevraagd van jou afpakken. Hoe erg moet die gedachte zijn! Wij geven je hieronder meer tips wat je allemaal kunt doen wanneer er bij jou is ingebroken. Lees dus verder!

 

Hedendaags doet de politie ook heel veel om inbraken tegen te gaan. Het lukt ze in de meeste gevallen wel om de daders op te pakken. Daarnaast willen wij je attenderen dat de veiligheid in jouw huis het belangrijkste is. De politie zal jou wel altijd kunnen ondersteunen, maar de “innerlijke veiligheid” moet ook aanwezig zijn bij jou.

 

Het enige wat je na een inbraak kunt doen, is de politie inschakelen. Dit zal vooral het best werken, wanneer je camera’s in jouw woning hebt en zodoende alles kunt traceren. De politie zal op hun beurt alles op alles doen om de daders te vinden en hen op te pakken. Om een woninginbraak voor een tweede keer te voorkomen, dien je nu preventieve maatregelen te treffen. Wil je meer weten over de beste preventieve maatregelen? In de volgende alinea vertellen wij je meer daarover.

 

Preventieve maatregelen om inbraken tegen te gaan

Enkele simpele preventieve maatregelen om inbraken tegen te gaan, zijn onder andere:

  • Het gebruik van de beste sloten: wanneer zijn sloten goed? Sloten zijn goed wanneer ze van de beste kwaliteit zijn. De beste slotenmerken van Nederland, zijn onder andere ABUS, AXA en Nemef. Er zijn verschillende modellen sloten die je kunt vinden van deze drie topmerken. Deze meeste van deze slotenmerken zijn drie sterren gecertificeerd en zij ook nog hebben SKG als Politiekeurmerk Veilig Wonen. Je kunt hierbij sloten van deze drie topmerken aanbrengen in jouw woning. Indien je die niet zelfstandig kunt doen, kun je professionele hulp daarvoor inschakelen.
  • Het bezitten van honden: honden zijn in de meeste gevallen de eerste alarmen in de huishouding. Denk er bijvoorbeeld aan dat honden zullen blaffen wanneer zij vreemden in het huis zien. Op die manier kunnen zij vroegtijdig een seintje geven wanneer iets niet klopt in jouw woning. Indien de situatie zich verergert, kunnen jouw buren eventueel inspringen. Zo zie je dus wat het belang van honden is.

 

De twee bovengenoemde punten, zijn de simpelste manieren om jezelf en jouw woning veilig te houden. Het is wellicht een kleine investering, maar blijf dus onthouden dat jouw veiligheid ten alle tijden belangrijk is. Wij raden je hierbij aan om gebruik te maken van de twee bovenstaande punten, omdat wij in de praktijk hebben opgemerkt dat zij hebben gewerkt. Op die manier weten wij ook dat de twee bovenstaande punten jou zullen helpen. Veiligheid staat dus ten alle tijden op de eerste plaats!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here