16 sept: YALBAL

TUINZAAL

20.00 – 00.00 uur
YALBAL – een YALnighter voor lezers

Aan de vooravond van de Boekenweek voor jongeren, logo-yalbalLiteratour, een fijn programma voor Young Adult lezers. We vieren het genre met een heus YALBAL, waar je
een Yalnighter en sterker nog een YA-Weekender van kunt maken. Waar je maar zin in hebt!

Toegang: tickets voor het YALBAL zijn te koop voor € 7,50 en tickets voor YA Weekender (vrijdag én zaterdag) zijn te koop voor € 12,50 via Ticketscript.

Tickets

Het programma ziet er zo uit:

Start met acht te gekke auteurs die de week erop door Nederland reizen vanwege Literatour. Özcan Akyol, Mano BouzamourEva Burgers, Anne-Gine Goemans, Helen VreeswijkMirjam Mous en Alex Boogers schuiven aan bij presentator Andrew Makkinga om te praten over hun nieuwe boeken en kijken welke scholen ze aandoen. Hoe vonden ze het zelf in de klas trouwens? Wie herinnert zich nog de leraar Nederlands? Dan hebben we hooggeëerd bezoek uit het buitenland, van de schrijfsters Laure Eve en Kass Morgan. Een Q&A waarbij je alles mag vragen.

Ook reiken we de Dioraphte Literatour Prijs uit, de prijs voor het beste jongerenboek van het voorafgaande jaar. Vlammende prijzen in de categorieën vertaald en oorspronkelijk Nederlandstalig, plus een publieksprijs. De genomineerden, waaronder Koos Meinderts en Karolien Berkvens, doen een boekje open. Kortom, de mustreads voor het najaar. Daarna gaat de dj los en kan het bal beginnen. Maar ook silent disco in de leeshoek, een Harry Potter expositie in de Tolhuistuin Kamer, toffe foto’s maken in de photobooth, stemmen op je Belangrijkste Boek en een literair menu eten in het restaurant. En vergeet je goodiebag niet!

In samenwerking met het ClinkNOORD hostel, dat achter de Tolhuistuin ligt, is er een arrangement voor de bezoekers om er te slapen. Wees er snel bij want de bedden zijn beperkt. Aanmelden via boekenparade@jaarvanhetboek.nl.

Toegang: tickets voor het YALBAL zijn te koop voor €10,- en tickets voor YA Weekender (vrijdag én zaterdag) zijn te koop voor € 12,50 via Ticketscript.

Tickets

 

Literatour2016_logo-b1